TUDORPARK

TudorPark, gelegen aan de zuidkant van Hoofddorp, is een grote gebiedsontwikkeling met circa 1350 nieuwbouwwoningen. Hier woon je in de wijk van de toekomst; groen, veilig, energiezuinig en duurzaam. Wat dit nieuwbouwproject uitzonderlijk maakt, is de karakteristieke Engelse Tudor bouwstijl. Herkenbaar zijn de steile daken met vlakke pannen, ramen met roede-verdelingen en opvallende schoorstenen. Alle woningen zijn met gevoel voor detail gebouwd. Deze onderscheidende architectuur komt ook terug in het omliggende landschap. Een kronkelig lint van groen en water loopt als een ader door TudorPark.

BETAALBAARHEID

TudorPark kent acht deelplannen: Buckingham Quarter, Shakespeare Island, Somerset, Tudor Castle, Cannington, Windsor Court, Brighton Court en Canterbury. Zoals de namen al doen vermoeden, zijn de woningen geïnspireerd op de Engelse Tudorstijl. In 2017 is begonnen met de bouw en inmiddels is een groot deel van de wijk bewoond. De sociale huurwoningen, vrije sector huurwoningen en koopwoningen zijn zo geïntegreerd dat je onderling geen verschillen ziet, want geen nieuwbouwwoning is hetzelfde maar wel van dezelfde kwaliteit. Ook maken zorgwoningen onderdeel uit van de wijk. Dit is één van de grote pluspunten van TudorPark. Door het grote aanbod in type, grootte en uitstraling van haar woningen, biedt TudorPark een thuis voor iedereen.

BETAALBAARHEID

DUURZAME WIJK

Wonen in TudorPark betekent wonen in een wijk van de toekomst. Vanuit dat perspectief dragen we graag bij aan het realiseren van een veilige, CO2-neutrale, duurzame en gezonde leefomgeving. In TudorPark is volop ingezet op de optimalisatie van de technische duurzaamheid van de woningen. Energieneutrale en aardgasloze woningen, maar ook circulaire woningen worden gerealiseerd. Bijzonder bij de circulaire woningen zijn de bouwmethode en de flexibele opzet. De woningen worden demontabel gebouwd met een stalen constructie, houten vloeren en wanden, en een volledig geïntegreerd energiesysteem met eigen energieopwekking. Los van het investeren in technisch duurzame oplossingen geloven wij dat er een nog grotere winst valt te behalen in het investeren in kwalitatief hoogwaardige materialen, ruimtegebruik en architectuur. De overtuiging is dat de wijk met deze kwaliteiten de tand des tijds zal doorstaan en er over 100 jaar nog net zo mooi, al dan niet mooier bij ligt.

DUURZAME WIJK

GROEN

Een landschappelijke opzet met veel water en groen, dat is TudorPark. Zodra je TudorPark inloopt is het alsof je in een echt Engels dorp bent. De Engelse sfeer komt naast de architectuur van de woningen ook terug in de opzet van de wijk en de inrichting van de buitenruimte. Door heel TudorPark slingert een breed water en de wijk kent een zeer diverse selectie van groen. Tussen de straten in de wijk zijn groene bermen aangelegd, met verschillende soorten poldermix. Van de grote kattenstaart tot aan de watermunt en pinksterbloem. De pleinen en straten zijn beplant met specifieke boomsoorten die een kenmerkende boei of kleur hebben. Denk aan de Magnolia Kobus met een mooie witte bloei in de lente of de Ulmus frontier die bekend staat om zijn mooie herfstbeeld. De overgangen van privé naar openbaar gebied kleuren ook groen door de aanplanting van hagen: lage hagen aan de voorzijde van woningen en hederaschermen bij de achtertuinen.

GROEN

NATUURINCLUSIVITEIT

Een bijdrage leveren aan de lokale biodiversiteit vinden we belangrijk. In heel TudorPark is daarom vol ingezet op groen. Dieren, vogels en insecten profiteren hiervan. Bij deelplan Canterbury zijn wij nog een stap verder gegaan. Hier zijn de bergingsdaken voorzien van mossedum, waar onder andere bijen en vlinders op afkomen, en hebben wij meerdere nestkasten voor vogels geplaatst. Ook zijn de tuinen niet volledig aangelegd met tegels, waardoor het regenwater de grond in kan lopen. Dit zorgt voor minder wateroverlast in natte periodes en in hete periodes zorgt het juist voor verkoeling.

NATUURINCLUSIVITEIT

SOCIALE COHESIE

Op verschillende plekken in de wijk, maar ook buiten de wijk, kunnen buurtgenoten elkaar ontmoeten. Zo zijn er heuse speeltuinwandelingen te maken, kinderspeelplaatsen vind je in veelvoud terug. Daarbij creëert het vele groen en water ook natuurlijke knusse plekjes waar je kunt zitten in alle rust. Of juist kunt picknicken met de buren. TudorPark biedt de ruimte en sfeer van een plattelandsdorp maar dan midden in de Randstad. Restaurants, winkels, scholen en sportfaciliteiten vind je ook op steenworp afstand. Hardlopen of recreëren doe je bij de Toolenburgerplas. Dit maakt TudorPark tot een zeer gewilde, sociale en gezonde woonomgeving die voor iedereen bereikbaar is.

SOCIALE COHESIE