COSTERWEG 65

De Costerweg 65 is een nieuw studentencomplex in Wageningen. Studenten hebben hier alle ruimte om zich te ontplooien en met elkaar te verbinden, bijvoorbeeld in de vlindertuin op het dak van de ondergrondse fietsenkelder, of in de ontmoetingsruimte in de plint. Hier is plek voor maar liefst 264 studenten die hier wonen, studeren en ontspannen in een groene omgeving.  

TOEKOMSTBESTENDIG

De studentenhuisvesting bestaat uit drie appartementengebouwen: één woongebouw met 144 zelfstandige studentenwoningen en twee haaks hierop staande, lagere gebouwen met 12 groepswoningen. In de groepswoningen is er plek voor 120 studentenkamers met gedeelde woonkeuken, toilet en badkamer. Studenten kunnen ook gebruik maken van de nodige gedeelde voorzieningen, zoals een centrale wasruimte. Een collectieve warmtepomp met warmte- en koudeopslag in de bodem verwarmt het gebouw en zorgt voor warm water. De zonnepanelen op de daken van de drie studentenpanden wekken de nodige elektriciteit op. Als het aantal studenten in Wageningen af zou gaan nemen, is het mogelijk om zonder constructieve aanpassingen, deze te wijzigen in woningen. Samen maakt dit Costerweg 65 maximaal toekomstbestendig.

TOEKOMSTBESTENDIG

BIODIVERSITEIT

Ontmoeting en inspiratie staat centraal bij de Costerweg. Zo kunnen studenten elkaar ontmoeten in de vlindertuin. Dagvlinders zijn een belangrijke graadmeter voor biodiversiteit. Dagvlinders zijn gevoeliger voor veranderingen in de omgeving dan veel andere groepen insecten: gaat het goed met dagvlinders, dan gaat het dus goed met heel veel andere dieren. De vlindertuin bevindt zich in het midden van de drie gebouwen die samen een studentenhof vormen. In de vlindertuin zijn diverse bankjes en betonnen traptreden waar de studenten kunnen ontspannen, of natuurlijk inspiratie kunnen opdoen. Ook kunnen studenten eigen observaties meenemen naar de studiebanken. Wageningen staat bekend als de stad waar wetenschappers, ondernemers en studenten zich actief bezighouden op het gebied van agro, voeding, biobased economy en gezonde leefomgevingen. Opgedane kennis kan dus ook direct getoetst worden. De vlindertuin is samen met De Vlinderstichting vormgegeven. Er is een grote variëteit aan waard- en nectarplanten geselecteerd met diverse bloeiperiodes van het vroege voorjaar tot in het late najaar. Maar ook grassen, vaste planten en bollen. Zo helpen we de natuur een handje om het microleven en de ecologische kringloop weer snel op gang te brengen. Een mooie, levendige mix waar zowel studenten als vogels, vlinders en andere insecten hun weg vinden. Naast de vlindertuin kunnen studenten elkaar ook treffen bij de lichte en groene ontmoetingsruimte in de plint.

BIODIVERSITEIT

ONDERGRONDSE FIETSENKELDER

De studenten kunnen hun fiets parkeren in de ondergrondse fietsenkelder. Zo hebben de studenten een veilige plek voor hun fietsen, bestrijden we fietschaos en blijft de omgeving voor iedereen vrij om voort te bewegen. Op het dak van de fietsenkelder bevindt zich de vlindertuin. Zo combineren wij het nuttige met het aangename. Samen leven, koken, eten en studeren. Ontmoeten in de centrale binnenhal. Veilig stallen van fietsen voor A naar B. Inspireren en ontspannen in de vlindertuin. Hier komt creativiteit en het ontwikkelen van talent tot uiting.

ONDERGRONDSE FIETSENKELDER